facebook Actielaminaat twitter Actielaminaat youtube Actielaminaat

Houten Vloeren

Houten vloeren zijn er in vele soorten en maten. Wij zullen de verschillende opties opsommen.

- Lamelparket: De basis is kruislings opgebouwd hout. Door deze opbouw ontstaat een bijna werkingsvrije vloer. Lamelparket is in verschillende diktes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld: 10 mm dik inclusief 2 mm houten toplaag. Andere diktes zijn 12, 14, 15 mm. Vaak met een houten toplaag van 3 mm. Lamelparket is verkrijgbaar tot breedtes van wel 26 cm. De planken zijn voorzien van een 2 zijdige v-groef en worden kant & klaar geolied afgeleverd. Op aanvraag is onbehandeld leverbaar.

- Multi-Plank: De basis is multiplex. Door de vele lagen, krijgen we ook hier een praktisch werkingsvrije houten vloer. Diktes kunnen oplopen tot wel 22 mm dik. De meest gebruikte diktes zijn 14 mm, opgebouwd uit 11 mm multiplex met een 3 of 4 mm houten toplaag. Kant & klaar behandeld en voorzien van een 2 zijdige v-groef worden de planken aangeleverd.

Legwijze van lamelparket of multi-plank:
Er zijn 2 legwijzes mogelijk. Namelijk zwevend of vast. Zwevend is identiek aan laminaat leggen. Maak gebruik van een ondervloer en lijm de planken via de tand & groef verbinding tot een vloer. Houdt rondom een ruimte vrij van 8 tot 10 mm, zodat het beetje werking opgevangen kan worden. Een 2e manier van leggen is het vast verlijmen. Dit vast verlijmen op de ondergrond is meer specialistisch en zal niet voor iedere doe-het-zelver te doen zijn. Men maakt gebruik van een PU 2k lijm om de planken op de beton (chappe) of andere ondergrond te verlijmen. Het voordeel van een vast verlijmde vloer is, dat het geluid mooier zal zijn. Je krijgt meer het massieve hout geluid. Ander voordeel is dat, via deze legwijze, hout in combinatie met vloerverwarming gelegd kan worden. Een houten vloer verlijmd met een PU 2k lijm kan temperatuurverschillen goed opvangen en daarom is deze legwijze geschikt voor vloerverwarming. Wij adviseren de SLC 2k Lijm Eco L34 Rapid.

Onderhoud van een houten vloer:
Een houten vloer brengt onderhoud met zich mee. Als u dit onderhoud goed uitvoert, blijft uw houten vloer mooi en zal u ook veel plezier aan uw vloer beleven. Afhankelijk van de gekozen houten vloer kunt u hier uw onderhoudsvoorschriften downloaden.
- Lamelparket of Multi-plank behandeld met WOCA: download onderhoudsvoorschriften

 Let op ! Gebruik nooit een ander merk, dan door ons voorgeschreven. Bij gebruik van een verkeerd middel, kan er onherstelbare schade ontstaan en zal de garantie vervallen.

Bij twijfel, neem dan altijd contact met ons op via info@actielaminaat.nl of +31 (0)40-2927396

Bekijk hier onze mooie collectie houten vloeren.